InfoTorg
21 december 2015

Bisnode inför stark autentisering

Vi förbättrar nu säkerheten i våra webbtjänster för kreditinformation. För oss är det viktigt och självklart att värna både om våra kunders säkerhet och att hantera känslig information på ett tryggt sätt. Även Datainspektionen ställer nya krav på kreditupplysningsbranschen kring kontroll av användares identitet i samband med nyttjande av kreditinformation.

Du kommer att märka av detta på följande vis:

BISNODE ID
Vi kommer att be dig uppgradera dina nuvarande inloggningsuppgifter till ett så kallat Bisnode ID. Ditt Bisnode ID är kopplat till din e-postadress kombinerat med ett lösenord som du väljer själv.

STARK AUTENTISERING
Vid hantering av kreditinformation som kräver kopia till omfrågad, kommer du dessutom att få identifiera dig i ett extra steg. Du kan välja mellan att använda Bisnode Secure-appen, länk via sms eller e-post alternativt engångskod som skickas via sms. Kombinationen av ditt Bisnode ID och det extra identifieringssteget kallas stark autentisering. Det säkerställer identiteten hos dig som användare och gör det svårare för någon obehörig att komma åt dina tjänster och dina data.

Förbättringen införs successivt under januari 2016. Vid frågor kan du gärna ta kontakt med vår kundservice via e-post bisnodesverige.se@bisnode.com. Från och med 11 januari kan du även kontakta oss via telefon 08-558 059 00.

© Bisnode Sverige AB, 169 93 Solna | 08-558 059 00 | information.se@bisnode.com | Ansvarig utgivare Eric Wallin.